schrijftermenOp internet is heel veel informatie te vinden over het schrijven van een roman. Als je weet waar je zoeken moet, tenminste. En als je begrijpt waar de auteur van het artikel het over heeft. Daarom is het handig als je een aantal schrijftermen aan je vocabulaire toevoegt. Ik heb er elf voor je verzameld die je vaak tegenkomt in boeken over schrijven of op websites met schrijftips.

1000 Resterende tekens


blauwdrukLoop je al jaren rond met het plan om een roman te schrijven, maar komt het er alsmaar niet van? Of heb je al eens een eerste hoofdstuk of hoofdstukken geschreven en ben je ergens vastgelopen? Houd dan mijn blog in de gaten, want op 3 mei start ik met een 8-weekse blogserie om jou op weg te helpen. In de aanloop naar de zomervakantie geef ik je aanwijzingen voor een grondtekening van jouw boek: een schrijfplan. Elke week kun je meedoen aan een opdracht die jou een stapje dichter bij die roman brengt. Aan het einde van die 8 weken heb je een kant-en-klare blauwdruk die je helpt bij het schrijven en ervoor zorgt dat jouw roman er eindelijk komt. Zodra de grondtekening er is, kun je gaan bouwen, dus reserveer alvast schrijftijd deze zomervakantie!

Ineke
Alles zit in mijn hoofd. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen.
Monique
Herkenbaar gevoel Ineke! Mij helpt het echt om dan een schrijfplan te maken. Alle ideeën die ik heb, worden dan notities in mijn schrijfplan, zodat het een steeds completer geheel wordt. En het in mijn hoofd steeds rustiger wordt...

1000 Resterende tekens