Monique

Elk verhaal heeft meerdere kanten. Welke kant je ziet, hangt af van het perspectief dat je kiest. Ik houd ervan om op zoek te gaan naar iemands beweegredenen. Dat levert vaak mooi materiaal op voor een goed verhaal. Benieuwd naar mijn ervaringen? In mijn blog op deze website schrijf ik over mijn belevenissen bij het schrijven van romans.

Levensverhaal

Mijn naam is Monique Bronkhorst en schrijven is mijn passie. Het maakt me niet uit of dat een artikel, een blog of een uitgebreider verhaal is. Ik help ook graag anderen om hun levensverhaal op papier te krijgen. Zo ben ik vrijwilliger voor het project Levensboek van Humanitas. In die rol ondersteun ik mensen hun levensverhaal op papier te zetten. Dat helpt om heftige levensgebeurtenissen te verwerken of tussentijds de balans op te maken.

Boeken

Op 22 november 2021 verschijnt mijn tweede roman De Gierenvallei. Dit verhaal speelt zich af in een verlaten dorp in de Spaanse Pyreneeën. Hoofdpersonage Lisa ontvlucht Nederland en zoekt tussen de ruïnes van La Fueva naar een manier om opnieuw te beginnen. Haar vriend Luuk wil er zijn idealen waarmaken, maar die komen niet overeen met wat Lisa voor ogen heeft. Dat levert een meeslepend verhaal op voor lezers die benieuwd zijn naar het onbekende en interesse hebben in duurzaamheid, onthaasten en zelfvoorzienend leven.

In 2016 verscheen mijn debuutroman Lena over het leven van mijn eigenzinnige grootvader en de bestraffing van mensen die na de Tweede Wereldoorlog werden opgepakt op verdenking van collaboratie. De geweldige reacties op dit boek stimuleerden me om door te gaan met het schrijven van romans.


Lezingen en ghostwriting

Ik ben beschikbaar voor lezingen over schrijven, over verlaten dorpen of andere onderwerpen gerelateerd aan mijn boeken. Zie ook mijn profiel op de site van de Schrijverscentrale of bekijk mijn videopitch. Je kunt me ook benaderen voor het schrijven van je levensverhaal, voor ghostwriting en voor andere schrijfopdrachten. Stuur me een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een offerte!