Portret Monique BronkhorstIk ben Monique Bronkhorst. Als kind al was ik dol op schrijven. Ik droomde ervan boeken te schrijven en dat mijn verhalen anderen zouden vermaken en inspireren. Zoals zo vaak in het leven, liep het anders. Ik ging Biologie studeren aan de Universiteit in Wageningen en volgde mijn andere passie: water. Op het moment houd ik me bezig met het verstrekken van steun aan ondernemers die investeren in milieuvriendelijke technieken. Ik vind het fantastisch een bijdrage te leveren aan de overgang naar een circulaire economie.
Maar ook de soms gecompliceerde interactie tussen mensen vind ik interessant. Als vertrouwenspersoon voor het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij zie ik heel wat botsende karakters en dat levert geweldige inspiratie op voor mijn boeken.
Mijn liefde voor schrijven komt me van pas in mijn werk bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Maar in mijn vrije tijd kan ik die passie pas echt de ruimte geven. In 2016 verscheen mijn debuutroman Lena over het leven van mijn eigenzinnige grootvader. De geweldige reacties daarop stimuleerden me om door te gaan met het schrijven van romans. Op dit moment werk ik aan een nieuw boek: een roman over de worsteling van jong stel dat samen met een bont, internationaal gezelschap tracht een verlaten dorp in de Spaanse Pyrenee├źn weer tot leven te wekken.
Benieuwd naar mijn ervaringen? In mijn blog op deze website schrijf ik over mijn belevenissen bij het schrijven van romans.