portret Monique

Mijn naam is Monique Bronkhorst. Boekje Open Over Schrijven is een website over mijn schrijfactiviteiten. Schrijven is mijn passie en op deze website vertel ik je alles over mijn uit de hand gelopen hobby.

Boeken
In 2016 verscheen mijn debuutroman Lena over het leven van mijn eigenzinnige grootvader en de bestraffing van landverraders na de Tweede Wereldoorlog. De geweldige reacties op dit boek stimuleerden me om door te gaan met het schrijven van romans.
Op dit moment werk ik aan een nieuw boek met de werktitel De Gierenvallei. Dit wordt een roman over het avontuur van een vrouw die een nieuwe start maakt in een verlaten dorp in de Spaanse Pyrenee├źn waar nieuwe, internationale bewoners samen moeten optrekken om het dorp weer bewoonbaar te maken.

Lezingen, levensverhalen en ghostwriting
Ik ben beschikbaar voor lezingen over schrijven en over mijn debuutroman. Zie ook mijn profiel op de site van de Schrijverscentrale of bekijk mijn videopitch. Je kunt me ook benaderen voor het schrijven van je levensverhaal, voor ghostwriting en voor andere schrijfopdrachten.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer over mij
Schrijven doe ik naast mijn betaalde baan als senior adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daar houd ik me bezig met het verstrekken van steun aan ondernemers die investeren in milieuvriendelijke technieken. Ik vind het fantastisch een bijdrage te leveren aan de overgang naar een circulaire economie en ben vooral thuis in wateronderwerpen (klimaatadaptatie, waterzuivering en waterecologie).


Ik studeerde Biologie aan de universiteit in Wageningen en houd ervan complexe vraagstukken te ontrafelen en uit te leggen aan niet-ingewijden.
Ook de soms gecompliceerde interactie tussen mensen vind ik interessant. Als vertrouwenspersoon voor het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij zie ik heel wat botsende karakters en dat levert geweldige inspiratie op voor mijn boeken.

 

Benieuwd naar mijn ervaringen? In mijn blog op deze website schrijf ik over mijn belevenissen bij het schrijven van romans.