Cover 300px
Lena verscheen in oktober 2016 bij uitgeverij Paris Books. De ebook-versie is beschikbaar voor 9,95 euro (ISBN 9789 492 883599).

Van de papieren versie zijn er inmiddels ruim 750 verkocht. De voorraad bij het Centraal Boekhuis is op, maar als je er nog een wilt hebben, dan stuur ik een boek naar je op (zolang de voorraad strekt en gesigneerd als je dat wilt). De laatste gedrukte exemplaren gaan weg voor 16,50 euro. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam en adres èn wat je wilt ontvangen.

Weet je nog niet of Lena wat voor je is? Download gratis de eerste twee hoofdstukken uit mijn portfolio op deze website.

Bestsellerauteur en uitgever Geert Kimpen vertelde op de boekpresentatie van Lena een prachtig verhaal, speciaal voor mij geschreven. Veel van de aanwezigen vertelden me dat het verhaal hen had geraakt en vroegen me naar de tekst. Download hier het verhaal van Geert Kimpen op de boekpresentatie.

In het schilderachtige Edam van 1931 droomt Lena, de oudste dochter van de groenteboer, van een eigen gezin. Als ze onverwacht zwanger raakt van haar grote liefde Henk, stelt ze alles in het werk om met hem te trouwen. Maar Henk is geen gemakkelijke echtgenoot. Hij is een avontuurlijke aannemer die tegen de stroom in zijn eigen toekomst bepaalt en zijn ambities zijn grenzeloos. Hij neemt risico’s die Lena’s liefde op de proef stellen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, prijst ze zich gelukkig met haar vindingrijke echtgenoot die hen behoedt voor honger en geweld. Maar Henks keuzes hebben grote gevolgen voor Lena en haar gezin. Na de oorlog belandt hij in de gevangenis en staat Lena er alleen voor. Vanaf dat moment lijkt alles zich tegen haar te keren. Is haar bewondering en liefde voor Henk voldoende om het huwelijk in stand te houden?

Een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over liefde en ontrouw, over de aannemerij tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en over de bestraffing van NSB’ers en landverraders.

24-01-2018

Op woensdag 24 januari mag ik op radio Flevoland komen vertellen over Lena, het schrijven aan mijn nieuwe boek en mijn schrijverschap!


02-11-2018

Lena is in de periode april-juli 2017 maar liefst 1.111 keer uitgeleend in de Nederlandse bibliotheken en mediatheken! Wat een bijzonder getal, gezien het feit dat het hoofdpersonage, mijn oma, op 11-07-11 is geboren!


12-05-2017

Professioneel recensent Mieke Wijnants is enthousiast over Lena op de website Passie voor boeken! Ze schreef me dat ze het en prachtig boek vond en de ondertitel 'de onverwoestbare kracht van een Edamse vrouw' heel passend vond bij de inhoud van het boek.


13-04-2017

Prachtige recensie op Ogma, één van mijn favoriete blogs!


21-01-2017

Mooie recensie van NBD Biblion! Dat is een soort groothandel voor bibliotheken en onderwijsinstellingen. "Ze beschrijft boeiend, met veel aandacht voor de grote gevolgen van Henks keuzes, het moeilijke leven van een herkenbare vrouw uit Edam die door haar liefde vaak op de proef wordt gesteld en geeft daarbij een heel goed tijdsbeeld." Ik ben benieuwd of dit tot bestellingen van bibliotheken leidt!


17-11-2016

Volle zaal bij de Boek-en-café-avond in de Harmonie in Edam! Veel lovende woorden van de mensen die het boek al gelezen hebben. Ik loop voorlopig nog even op wolkjes!


17-11-2016

'Monique Bronkhorst schetst een kleurrijk en treffend beeld van een tijd waarin alles er heel anders aan toeging dan vandaag' zegt boekenblogger Annelies. Trots op de mooie recensie in haar blog.


20-10-2016

Een prachtige recensie van Lena op boekenblog Boekenz! Wat een goed begin!


16-10-2016

Zondag 16 oktober was ik te gast bij het radioprogramma Nieuws van de Straat op L.O.V.E. radio. Een bijzondere belevenis!


12-10-2016

Lena op de website van de Stelling van Amsterdam.


11-10-2016

Een groot artikel in digitale en gedrukte versie van De Noordoostpolder over mij en het boek. Mooi verwoord door journalist Cees Walinga.


30-09-2016

Uitgebreid artikel met mooie foto's in het Noordhollands Dagblad. Het hele artikel is alleen te bekijken door abonnees.


29-09-2016

De nieuwssite Groot Waterland is de eerste die het persbericht overneemt op haar site.