Vooraankondiging
Op 21 november 2021 verscheen mijn roman De Gierenvallei  bij uitgeverij Paris Books. Wil je  een exemplaar bestellen? Klik dan op de linkerbutton en ik stuur je een betaalverzoek. Vergeet niet je adres te vermelden en geef even aan of je wilt dat ik het boek voor je signeer.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Button boektrailerbutton 1e hoofdst gierenvallei

Als Lisa haar baan verliest, klampt ze zich vast aan haar levenspartner Luuk. Ze volgt hem naar La Fueva, een van de vele verlaten dorpen tegen de flanken van de Spaanse Pyreneeën. Lisa, gewend aan avondwinkels en neonreclame, kan aanvankelijk maar moeilijk wennen aan haar afgelegen nieuwe woonplaats, zonder elektriciteit en stromend water. Zal ze zich ooit thuisvoelen in dit dorp voor vrijbuiters? Terwijl Luuk zijn dromen najaagt, vraagt zij zich af of zijn idealen ook de hare zijn.

Monique Bronkhorst debuteerde in 2016 met Lena, een roman over de bestraffing van landverraders na de Tweede Wereldoorlog. In haar romans wil zij laten zien dat de manier waarop iemand tegen het leven aankijkt, afhangt van het gekozen perspectief.

De Gierenvallei is losjes geïnspireerd op de ervaringen van haar zus en zwager, die twaalf jaar in de Spaanse Pyreneeën woonden. Daar hadden ze een geitenboerderij in een van de verlaten dorpen.

Omroep Flevoland: De Gierenvallei zou zo in het programma 'Ik Vertrek' kunnen. Ik was er te gast op 10 november om over mijn boek te vertellen!

De Noordoostpolder besteedde aandacht aan De Gierenvallei in de krant van 16 november

Voor Vollemaankalender mocht ik een gastblog schrijven over community's in verlaten dorpen in Spanje