boek schrijfkalender2018
De zomervakantie is voor mij altijd een moment van bezinning. Even vertragen en nadenken, energie opdoen, terugkijken op het afgelopen halfjaar en nieuwe plannen maken voor de herfst. En een van die nieuwe plannen is meer voorrang te geven aan het schrijven van een tweede boek. Onze reis door de Spaanse Pyreneeën heeft me veel inspiratie opgeleverd en in mijn hoofd is het boek al bijna af. In werkelijkheid staat er nog maar weinig op papier en daar wil ik graag verandering in brengen. Dat betekent dat ik meer tijd moet reserveren waarin ik aan mijn boek kan werken. Met deze schrijftips van Schrijven Online moet dat gaan lukken.

Goede voornemens hebben de neiging op de achtergrond te raken naarmate de tijd verstrijkt. Een uitstekend excuus om mezelf te trakteren op de splinternieuwe schrijfkalender voor 2018 zodat ik elke dag een nieuwe offline schrijftip heb om me aan mijn voornemen te herinneren. Wat een leuk idee van Michelle van Paris Books en de twee andere dames!

Als houvast voor mijn nieuwe boek ga ik alvast aan de slag met de achterflaptekst. Dat is een tip die ik opdeed op de website van Esther Jacobs (de no-excuses-lady). Ik lees graag haar 5-minuten-inspiratie mail en bewonder de manier waarop ze haar leven heeft ingericht. Haar positiviteit en natuurlijke talent tot ‘omdenken’ geven me soms net dat zetje wat ik nodig heb om dingen eens van een andere kant te bekijken. Sinds een paar jaar geeft ze ook trainingen in het schrijven van een boek.

1000 Resterende tekens