favoriete blogs over schrijven
Dinsdag gaf ik een lezing over bloggen. Het was een geweldig leuke avond en bloggen blijkt een onderwerp wat mensen inspireert. Blogs leveren interessante informatie op en dat is fijn, want er zijn al genoeg saaie kennisbronnen. Maar hoe te kiezen uit het enorme aanbod? Dat is voor iedereen anders natuurlijk. Dit zijn mijn favoriete blogs:

Schrijven Online
Vaste volgers van mijn blog weten het wel: ik ben een grote fan van Schrijven Online, het online platform dat bij het tijdschrift Schrijven hoort. De site is ook door niet-abonnees te raadplegen en staat bol van de schrijftips. Schrijven Online biedt bovendien een community waar schrijvers hun ervaringen kunnen delen. Ik lees er vooral de nieuwsitems en de gastblogs van andere schrijvers. Heerlijk om andermans ervaringen met schrijven te lezen!

Marjon Sarneel
Die verbinding met andere schrijvers ervaar ik ook via het schrijverscafé van Daretoo op LinkedIn. In deze groep delen schrijvers hun ervaringen en geven ze elkaar tips of organiseren ze schrijfwedstrijden. Een actieve deelnemer aan de groep is Marjon Sarneel. Op haar website publiceert ze regelmatig gastblogs van schrijvers. Ik ben dan ook heel erg vereerd dat ik een gastblog voor haar site mocht schrijven. De publicatie vind je hier.

Ogma
Het stoerste vintage boekenblog van Nederland, zo noemen de bloggers van Ogma zichzelf. Het zeskoppige Ogma-team publiceert bijna elke dag een blog over boeken. Soms heel recente boeken, maar vaker boeken uit de vorige eeuw. Voor fantasy-liefhebbers, zoals ik, komt er veel moois langs. Toch is het vooral de toon van de blogs die me aanspreekt: humoristisch met een creatieve insteek. Dankzij het tekentalent van een van de teamleden ziet het blog er ook heel mooi uit met stijlvolle cartoons. Naar aanleiding van een recensie-exemplaar van mijn boek, ontstond er spontaan een leuke mailwisseling met een van de Ogma-bloggers. De recensie verscheen gisteren.

Esther Jacobs
Jaren geleden hoorde ik Esther Jacobs spreken op een symposium. Na afloop kregen we haar boek Wat is jouw Excuus? waarin ze openhartig over haar leven vertelt. Haar boodschap intrigeerde me zo, dat ik me inschreef voor haar 5-minuten-nieuwsbrief waarin ze allerlei leuke en bijzondere digitale vondsten deelt. Op haar website blogt ze over haar leven als digitale nomade, over foute mannen, over het schrijven van een boek, personal branding en meer. Altijd vanuit een blije invalshoek. Heerlijk om nieuwe inspiratie op te doen.

Zoals je ziet, weerspiegelt mijn lijstje mijn passie voor schrijven. Ik ben benieuwd naar jouw lijstje!

1000 Resterende tekens