Boeken over bloggen
Sinds 2005 ben ik lid van een actief vrouwennetwerk. Dit netwerk van alumni van de Wageningen Universiteit organiseert informatie- en netwerkbijeenkomsten voor en door vrouwen. Doel: de loopbaanmogelijkheden van vrouwen versterken. Ik ga graag naar deze avonden, omdat het een gemakkelijke manier is om mijn netwerk te onderhouden en uit te breiden. Op de eerstvolgende bijeenkomst, op 11 april, verzorg ik zelf een avond voor het vrouwennetwerk over bloggen. En omdat ik goed beslagen ten ijs wil komen, heb ik drie boeken over bloggen gelezen. In dit blog deel ik wat ik daarvan opstak.

Beter bloggen – Karin Ramaker
Beter bloggenHet boek Beter Bloggen van Karing Ramakers is volgens de ondertitel ‘Een inspirerend doe-boek voor ZZP’ers’. Ik houd erg van praktische boeken, maar ben geen fan van kaders waarin je zelf aan de slag kunt met vragen van de auteur en daar staat dit doe-boek vol mee. Toch heb ik het met erg veel plezier gelezen. Wat ik ervan opstak is dat je met bloggen mensen aan je kunt binden. Je kunt er de sfeer en werkwijze van je eigen onderneming mee overdragen op een natuurlijke manier. Je kunt er jezelf als mens, als ondernemer, mee laten zien en je bedrijf daarmee een eigen gezicht geven. Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde blogger en helpt je op een praktische manier de doelen van je blog helder te krijgen, je eigen toon te vinden en jouw unieke verhaal te vertellen. Beter bloggen verscheen in 2015 en is te koop in de boekwinkel voor €17,95.

Bloggen doe je zo! – Esther Molenaar
Ook Bloggen doe je zo! van Esther Molenaar is een boek voor ondernemers en hierin vind je eveneens een praktische opzet inclusief de actiekaders. De focus van dit boek is marketing en na het lezen van dit boek hebben termen als SEO, MVC, conversie, Opt-in en CTA geen Bloggen doe je zo! van Esther Molenaargeheimen meer voor je. Dit boek biedt ook houvast voor als je jouw blog bovenaan de google-ranking wilt hebben of als je wilt weten hoe je de interactie met lezers optimaal faciliteert. Esther raadt aan lezers te winnen voor je mailinglijst door een kadootje weg te geven in ruil voor een e-mailadres. Daar ga ik eens over nadenken. Bloggen doe je zo! verscheen in 2014 en is te koop voor €19,95 of als ebook voor €9,95.

Make it, Blog it, Share it – De Praktische School
Make it, blog it, share itHet boek Make it, Blog it, Share it van De Praktische School is volgens de ondertitel een handige gids voor creatieve bloggers. Dat creatieve mag je heel letterlijk nemen. De schrijvers richten zich tot de DIY (do-it-yourself)-bloggers. Het is een stap voor stap gids met veel informatie over de vormgeving van je blog. Andere onderwerpen worden minder uitgebreid behandeld, maar de schrijvers geven wel veel tips geeft voor sites met meer informatie. Prettig leesbaar met veel afbeeldingen en een vriendelijke, gezellige toon zoals alleen onze zuiderburen dat kunnen. Make it, Blog it, Share it verscheen in 2014 en is in Belgische boekhandels te koop voor €19,95. In Nederland kost het €37,50.

Op 11 april deel ik mijn eigen ervaringen met bloggen met andere vrouwen en vertel ik hoe je het blog van een ander kunt benutten om aandacht voor je bedrijf of je loopbaan te creëren.

1000 Resterende tekens